Budi uzor/Inova 2017.

Početak studenoga i ove je godine rezerviran za međunarodnu izložbu inovacija i poslovnih planova Budi uzor®/Inova®. Izložba se održava u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, od 9.11.2017. do 11.11.2017. godine. Izložba Budi uzor®/Inova® namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje.

Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, izložba je prigoda za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici, ali i posjetitelji, imaju priliku povećati svoju konkurentnost i probiti se na domaće, ali i europsko tržište. Hrvatska udruga inovatora-poduzetnika, u suradnji s TERA Tehnopolis, partnerom u Europskoj poduzetničkoj mreži – EEN, posebno podupire izlazak znanstvenika i poduzetnika na tržište EU. Pronalazak ključnih partnera, poticanje daljnjeg razvoja istraživačkih projekata te njihova komercijalizacija i umrežavanje na nacionalnoj i međunarodnoj razini su jedinstvene prilike koje se pružaju u sklopu ovogodišnje izložbe. Sudjelovanje na izložbi i osvajanje medalja i nagrada može prijaviteljima projekata donijeti dodatne bodove u procjeni njihovih projektnih prijava. Međunarodni ocjenjivački sud čine predstavnici svih inozemnih izlagača i vodeći hrvatski stručnjaci. Važna komponenta i poseban ponos organizatora izložbe je Natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® koje se ove godine organizira pod motom „Pametni gradovi“. Najuspješniji svake godine osvajaju vrijedne nagrade te im je omogućeno samostalno kretanje u poduzetničke vode i pokretanje konkretnih projekata koji svakako konkuriraju na tržištu. 

O uspjehu Budi uzor® govori činjenica da predstavlja pobjednika na nacionalnoj razini za natjecanje Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2017. (European Enterprise Promotion awards – EEPA 2017.). EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte i inicijative javnih tijela s ciljem promicanja poduzetništva.

Glavni organizator ovogodišnje izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. uz suorganizaciju Saveza hrvatskih inovatora, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te uz podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja. Izložba se održava od 9. do 11. studenoga 2017. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku pod motom „Pametni gradovi“ (eng. „Smart cities“), a očekuje se više od 500 sudionika iz više od 15 država sudionica. Uvidom u već prijavljene inovacije razvidan je porast u kvaliteti inovacija i zaštiti intelektualnog vlasništva.

U sklopu izložbe se održava i Smotra poduzetničkih potpornih institucija te Smotra obrazovnih institucija. Potporne institucije koje su potvrdile svoje sudjelovanje su: HAMAG-BICRO – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Europe Direct Osijek, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o., Lokalna razvojna agencija Valpovo-Petrijevci, Lokalna agencija za razvoj Općine Drenovci VJEVERICA d.o.o., Poduzetnički inkubator BIOS, Centar za poduzetništvo Osijek i BNI grupa Mursa.

Obrazovne institucije koje su potvrdile svoj dolazak su: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Prva privatna gimnazija u Osijeku GAUDEAMUS, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Ljetna škola elektronike iz Rijeke.

Objavljen je i službeni program ovogodišnje izložbe te program Poduzetničke akademije koju TERA Tehnopolis ove godine organizira zajedno sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijska komora Osijek.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da posjete međunarodnu izložbu Budi uzor®/Inova® 2017. te sudjeluju u raznovrsnom programu kojeg izložba nudi postojećim i budućim poduzetnicima, inovatorima, studentima i ostalim posjetiteljima koji ove godine u svom gradu imaju priliku vidjeti i saznati nešto novo.

Dobrodošli!

 

     

 

Domaćin izložbe: GRAD OSIJEK

Organizatori: TERA TEHNOPOLIS d.o.o., HRVATSKA UDRUGA INOVATORA PODUZETNIKA, SVEUČILIŠTE JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU, SAVEZ HRVATSKIH INOVATORA

Suorganizatori: SAVEZ INOVATORA ZAGREBA, ŠPORTSKI OBJEKTI d.o.o., TEHNOSTART

Svjetski suorganizator: WORLD INVENTION INTELLECTUAL PROPERTY ASSOCIATION

Pokrovitelji: PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ, PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA GORDAN JANDROKOVIĆ, MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA, MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Supokrovitelji: HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

Partneri: OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA, HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA – ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK, MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA, MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, HRVATSKA UDRUGA POSLODAVACA, HAMAG-BICRO

Sponzor: HBOR, ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Provedbu projekta sufinancira: EUROPSKA PODUZETNIČKA MREŽA, EUROPSKA KOMISIJA

Popis nagrađenih 2017.

BUDI UZOR:

Poslovni planovi dobitnici
Posebne nagrade

INOVA:

Posebne nagrade Saveza hrvatskih inovatora - Seniori
Dobitnici medalja na štandu Tera Tehnopolis / HUIP - Seniori
Dobitnici medalja na štandu Tera Tehnopolis / HUIP - Mladi
Posebne nagrade WIIPA za inovatore Tera Tehnopolis / HUIP